Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Szegedi Kortárs Balett 25. Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 27.
A 2012/2013-as színházi évadban a Szegedi Kortárs Balett 25. évébe lépett. A negyedszázados jubileumot egész évadon át tartó eseménysorozattal ünnepli. Városi és országos akciók tarják majd folyamatosan a figyelmet Szeged legprogresszívebb, legdinamikusabb művészcsapatán, az ország egyik legismertebb balett-társulatán.
Tovább...
 
A Kortárs Művészeti Gyűjtemény eseménye - Somogyi Győző kiállításának megnyitója Nyomtatás E-mail
Írta: Smohay András   
2012. szeptember 24.

Image Maradandó kulturális élményben lehetett része azoknak, akik elfogadták Spányi Antal megyés püspök meghívását és ellátogattak a Szent István Művelődési Házba a 6. Szakrális Művészetek Hete székesfehérvári megnyitójára.

Tovább...
 
Felavatták gróf Zichy Jenő mellszobrát Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2012. szeptember 24.

Image Ünnepélyes keretek között avatták gróf Zichy Jenő mellszobrát a róla elnevezett ligetben. Nagy Benedek szobrászművész alkotása az egykori főszolgabírónak állít emléket.

Tovább...
 
Kiállítás a Bányató Galériában Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 20.

Image Szeretettel meghívjuk olvasóinkat 2012. október 1-jén, 17 órakor nyíló Simon M. Veronika tanítványainak őszi kiállítására, a székesfehérvári Bányató Galériába.

Tovább...
 
Mangalica Fesztivál és Civil Nap Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2012. szeptember 20.

Image Székesfehérváron a szeptember a gasztronómia hónapja. Ebbe a sorba illeszkedik a Mangalica Fesztivál, amelynek először ad otthont a város. A szervezők a fehérvári szervezetek bevonásával megvalósuló Civil Nappal karöltve rendezik meg a fesztivált. A programokat Róth Péter alpolgármester, Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének elnöke, Veégh Attila főszervező és Juhász László civil tanácsnok közös sajtótájékoztatón ismertette.

Tovább...
 
II. Lions Képzőművészeti Tárlat Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 19.
A Lions Klubok Magyarországi Szövetsége és a Székesfehérvári Első Lions Club szeretettel hívja olvasóinkat a II. Lions Képzőművészeti Tárlat 2012. szeptember 20-án 16.00 órakor kezdődő megnyitójára.
Tovább...
 
Örömfestések 2012 nyarán Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 18.

Image A Simon M. Veronika KUNST MEISTER Munkácsy-érmes festőművész által vezetett "SMV 2000 Festőtanoda" alkotói és meghívott művészvendégei több performenszen vettek részt 2012 nyarán. Ezeknek az volt a lényege, hogy közös festésre jöttek össze minden alkalommal, természetesen mindig más volt a téma, a technika és a performensz kivitelezése.

Tovább...
 
Kiállítással emlékeznek Zichy Jenő gróf életére Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2012. szeptember 17.
Vörösmarty Mihály emlékére szobor felállításának kezdeményezése, a városi színház létrehozása, a zenepavilon megvásárlása és adományozása Székesfehérvár számára. Néhány csupán a nemes közéleti tevékenysége közül, amelyet a politika, és néprajz iránt érdeklődő Zichy Jenő gróf lokálpatrióta munkásságát jellemezte. A megyei születésű arisztokrata életéről nyílt emlékkiállítás a megyeszékhelyen...
Tovább...
 
Muzsikaszó és különleges hangszerek a Királykút Emlékházban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 14.

Image Romanek Tihamér aranykoszorús hangszerkészítő mester theorbacsemballói és más hangszerei is megtekinthetők a hétvégén a Királykút Emlékházban. A Kulturális Örökség Napjai programsorozat keretében fellép ehelyütt az Alba Regina trió is hegedűvel, fuvolával és zongorával. A belépés a rendezvényekre díjtalan!

Tovább...
 
Kiállítás az életmentésről és a mesés keletről Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 14.

Image Az életmentés a mindennapok drámája. Katasztrófavédők és egészségügyi dolgozók munkáját bemutató fotókból nyílik kiállítás „Rescue me…” címmel szeptember 21-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. Bemutatót tart az Országos Mentőszolgálat és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület, illetve képviselteti magát az állatmentéssel foglalkozó Alpha Segítő Kéz Alapítvány. 20.15-től az Ide Gen Acoustic’ és a Zaphod rockzenekarok adnak koncertet.

Tovább...
 
Ajándékok a mosoly országából Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2012. szeptember 14.

Image A Városi Könyvtár Budai úti Központi Könyvtára szeptember 21-én 18 órakor várja az érdeklődőket Kasó László idegenvezető "Thaiföld, a mosoly országa" című vetítéses előadásra. A programhoz egy totó kapcsolódik, amely letölthető innen vagy a www.albateka.hu portálról. A megfejtéseket legkésőbb 20-ig lehet személyesen leadni, illetve beküldeni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címre. A hibátlan megfejtők között jelképes thaiföldi ajándékokat sorsolnak ki.

Tovább...
 
<< Első < Előző 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4797 - 4807 / 6234